Krista Audere

In september 2016 is Krista Audere begonnen als dirigent bij Kamerkoor Venus. Krista is een jonge, bevlogen dirigente uit Letland. Letland heeft een echte koorcultuur, dus Krista kan niet alleen heel goed dirigeren, maar heeft ook een dijk van een stem. Een goede combinatie om Kamerkoor Venus naar grote hoogten te leiden.

Op haar 15e begon ze met dirigeren op de middelbare school. Op 20-jarige leeftijd haalde ze haar diploma als koordirigent en koorzangeres aan de Riga Dom Choir School in Riga. Ze studeerde verder en behaalde in 2016 haar masterdiploma koordirectie aan de HvA – suma cum laude!

Natuurlijk is Venus heel trots op onze super getalenteerde dirigent.

Wat denk je wat de koorleden leren van ‘digitaal zingen’?
“Je bent volledig op jezelf aangewezen. Ik wil dat ook wel meenemen naar het echte zingen straks. Dan zeg ik misschien ‘in de corona-opstelling!’ en nemen we flinke afstand van elkaar. En laat ik jullie gewoon zingen en doe ik niks :-)”.
<klik hier voor het hele interview, dd juni 2021>

De repetities met Krista zitten vol humor, zijn behoorlijk fysiek en sterk doelgericht. Een fijne combinatie voor een mooie muzikale avond!


Krista Audere (1989) studeerde in 2009 af als koordirigent en koorzangeres aan de Riga Dom Choir School in Letland. Vervolgens behaalde zij in 2013 haar bachelordiploma Koordirectie aan de Jāzeps Vītols Latvian Academy of Music en breidde ze haar muzikale bekwaamheid uit aan de Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart. In 2016 behaalde ze haar masterdiploma koordirectie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Naast het Kamerkoor Venus staat Krista ook voor het VU-Kamerkoor en het Wagenings Studentenkoor.

Tussen 2008 en 2014 was Krista als medeoprichter en dirigent verbonden aan het Latvian University Mixed Choir Dziesmuvara. Daarnaast was zij van 2010 tot 2013 tweede dirigent van het VEF Culture Palace Female Choir Dzintars.

Behalve als dirigent is Krista Audere ook als zangeres actief. Zij was van 2005 tot 2008 lid van jongerenkoor Kamēr… en trad daarnaast op met vocaal ensembles Anima Solla (2010-2012) en het William Byrd Consort (2011). Haar succesvolle carrière leidde vanaf 2011 tot regelmatige deelname aan projecten van het prestigieuze Lets Radiokoor. Krista is sinds 2013 lid van het Tenso European Chamber Choir en nam in Nederland deel aan het project Meesters&Gezellen voor jonge zangers (2014 en 2015).

Contact

Kamerkoor Venus 
Bakenbergseweg 211
6814 MH Arnhem

Wilt u Kamerkoor Venus in uw programma of serie opnemen?
Wil je een repetitie bijwonen, of heb je een andere vraag? Laat het ons weten!

Vul hiervoor onderstaand formulier in:

Persmap

Persfotografie is op aanvraag beschikbaar

Nieuwsbrief