Wie zijn wij?

Kamerkoor VENUS is een Utrechts kamerkoor met een vaste bezetting van ruim 30 zangers en zangeressen. In september 2016 heeft Krista Audere het dirigentschap overgenomen van Rob Vermeulen. Het koor heeft zich gespecialiseerd in hedendaagse koormuziek en elk programma bestaat voor een belangrijk deel uit hedendaags of in ieder geval modern repertoire. Daarbij werkt VENUS vaak samen met instrumentale ensembles, bestaande uit professionals van naam of veelbelovende jonge musici.

Kamerkoor VENUS benadert regelmatig componisten met het verzoek om nieuw werk te schrijven. Zo biedt VENUS biedt een podium aan hedendaags compositietalent.

Kamerkoor VENUS ontwikkelt twee programma’s per jaar die in de regio Utrecht en Amsterdam worden uitgevoerd. Als onderdeel van muziekseries zoals in de Pieterskerk in Utrecht en op wisselende locaties. Dat kan een kerk zijn, maar ook een parkeergarage, zwembad of museum. Op verzoek treedt kamerkoor VENUS op met werken uit haar vaste repertoire.

In 2017 heeft Evelin Seppar het werk A Tree voor Venus geschreven. In het verleden hebben onder andere Hans Koolmees, Lowell Dijkstra, Calliope Tsoupaki, Caroline Ansink, Daniël de Graaf, Carlos Micháns, Joost Kleppe, Nathalie Boogers, Michael Fletcher, Roel van Oosten, Astrid Kruisselbrink, Florian J. de Backere en Mark van Platen werken voor VENUS geschreven.

Dirigenten in het verleden waren onder anderen Bruno de Greeve, Daniel Reuss, Peter Dijkstra en Gijs Leenaars.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: