Wie zijn wij?

Kamerkoor VENUS is een Utrechts kamerkoor met een vaste bezetting van ruim 30 zangers. In 2016 nam Krista Audere de muzikale leiding over van Rob Vermeulen. Venus heeft zich gespecialiseerd in hedendaagse koormuziek maar brengt ook oudere muziek op de planken.

We benaderen regelmatig componisten met het verzoek om nieuw werk te schrijven. Zo bieden we een podium aan nieuwe componisten.

Twee maal per jaar geven we concerten in Utrecht en Amsterdam of omgeving. Venus is een vaste waarde in de kamerkoorserie van de Utrechtse Pieterskerk. We zingen vaak in een kerk, maar hebben ook gezongen in een parkeergarage, een zwembad en een aantal musea. De productie in de Utrechtse gevangenis aan het Wolvenplein was één van onze hoogepunten! Zie de trailer hieronder…

Wil je nog meer video’s zien om een impressie te krijgen van wat VENUS gezongen heeft, kijk dan op ons youtube-kanaal.

In 2017 heeft Evelin Seppar het werk A Tree voor Venus geschreven. In het verleden hebben onder andere Hans Koolmees, Lowell Dijkstra, Calliope Tsoupaki, Caroline Ansink, Daniël de Graaf, Carlos Micháns, Joost Kleppe, Nathalie Boogers, Michael Fletcher, Roel van Oosten, Astrid Kruisselbrink, Florian J. de Backere en Mark van Platen werken voor VENUS geschreven.

Voorheen stond Venus onder leiding van onder andere Bruno de Greeve, Daniel Reuss, Peter Dijkstra en Gijs Leenaars.

Contact

Kamerkoor Venus 
Parkstraat 30
3581PK Utrecht

Wilt je Kamerkoor Venus in een programma of serie opnemen?
Wil je een repetitie bijwonen, of heb je een andere vraag? Laat het ons weten en gebruik dit formulier:

Persmap

Persfotografie is op aanvraag beschikbaar.

Nieuwsbrief