Categorieën
Nieuws Voorpagina

Behind Bars

Vrijheid.

Wat betekent dat voor jou?

Al sinds mensenheugenis maken componisten van menselijke on/vrijheid een prangend muzikaal thema. Zoals de universele on/vrijheid van de liefde, zoals verwoord door Monteverdi en Dowland. Of de specifieke onvrijheid van het Babylonische juk na de vernietiging van Jeruzalem, zoals terug te vinden in het stuk van Verdi. En tenslotte de artistieke bevrijding van de mystieke krachten van een psalmtekst door versplintering van die tekst in de Bruchstücke van Heppener. Ook zongen we het prachtige stuk Lecture de Cioran van Mark van Platen.

Deze muzikale daden van berusting, verzet en bevrijding krijgen een bijzondere lading in de omgeving waarin VENUS die ten gehore bracht: in de voormalige gevangenis aan het Utrechtse Wolvenplein, waar ruimte en klank elkaar op unieke wijze versterkten, en de menselijke vrijheidsdrang onweerstaanbaar werd voor eenieder die daar op dat moment zijn tijd verbeidt.

De muziek was gekozen op basis van de locatie, alle liederen en teksten hebben met vrijheid of onvrijheid te maken. De muziek werd ondersteund door mise-en- scene, de ruimte en de interactie met het publiek.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

2 reacties op “Behind Bars”

Wat een goed idee voor een programma, om thema, locatie, performance en muziek zo met elkaar te verbinden! Een van jullie vorige concerten met koorzangers die kniediep door het zwembad waadden maakte indruk op me en staat me nog helder voor de geest. Al was het maar omdat het een bloedhete dag was en behoorlijk benauwd.
Prikkelende aankondiging. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Zondag kom ik luisteren en kijken.

Like

Dag Henk, bedankt voor je super enthousiaste reactie, daar worden we blij van! Hopelijk gaan we dit keer minstens zoveel indruk op je maken, tot zondag!

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s