Trots van de stad

Kamerkoor Venus bezingt de Dom

De Domtoren ‘trots van de stad’ Utrecht? In de middeleeuwen dacht niet iedereen er zo over. Geert Grote, in 1379 tot diaken benoemd, vond het ding tijdens de bouw al monsterachtig, protserig en een symbool van ijdele roem. De toren kwam er toch, maar heeft stormen en eeuwen van verval te verduren gehad.

Kamerkoor Venus laat zich inspireren door gebeurtenissen in en rond de toren, en bezingt voor- en tegenspoed in de tentoonstelling in het Centraal Museum. Dood, storm, klokken, een verraderlijke torenwachter… Met muziek van Henry Purcell, Jaakko Mäntyjärvi, Frank Martin en Arvo Pärt.

 

Bewegend met het publiek maakte het koor, met muziek en historische teksten, een theatrale wandeling door de tentoonstelling.

Waar

Centraal Museum, Agnietenstraat 1 Utrecht. Hoe kom ik daar?

Wanneer 

Zaterdag 24 september 2016. Er waren drie voorstellingen:

13:00 – 13:30 uur
14:30 – 15:00 uur
16:00 – 16:30 uur

Toegangsprijzen en kaartverkoop

De voorstelling vindt plaats in de tentoonstellingsruimte van het museum. Het enige wat u nodig heeft is een toegangskaart, verkrijgbaar aan de kassa van het Centraal Museum:
€ 12,50: volwassenen vanaf 18 jaar
€ 10: groepen vanaf 10 personen, U-pashouders
€ 5: 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart, studentenkaart
Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rembrandtkaart, ICOM-kaart, CM-clubpas. Iedere dinsdag gratis entree voor U-pashouders.


 

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: