Kamerkoor Venus gaat van de hoge in het diepe en geeft op 18 en 19 juni muzikale voorstellingen in Zwembad De Kwakel in de wijk Overvecht in Utrecht. Daar klinkt klassieke en hedendaagse koormuziek in een zwembad waar je kunt spelen met water, licht en galm. Waar het podium en publiek meebewegen met het verhaal. Een klassiek concert in een geheel nieuwe vorm.

venus0048
Nederland, Utrecht, 18 juni 2016 Kamerkoor Venus, concert: Van de hoge in het diepe, in zwembad de Kwakel. Foto: Sijmen Hendriks

400 jaar na de dood van William Shakespeare is zijn gedicht Full Fathom Five uit de Tempest de rode draad van het programma. Een storm, schipbreuk en een zeemansgraf worden voelbaar rond het water in een bijzondere mix van muziek en toneel. Vier trombones, slagwerk en belichting maken de bezetting compleet. Onder regie van Maike Flick en de muzikale leiding van dirigent Rob Vermeulen brengt Venus onder andere de Funeral Sentences van Henry Purcell, de Songs of Ariel van Frank Martin, de Shakespeare Songs van Ralph Vaughan Williams en Jaakko Mäntyjärvi. Uit een ander genre staat ook een spiritual song op het programma.

venus9969
Nederland, Utrecht, 18 juni 2016 Kamerkoor Venus, concert: Van de hoge in het diepe, in zwembad de Kwakel. Foto: Sijmen Hendriks


Programma

Purcell – Funeral Music for Queen Mary (selectie)
Frank Martin – Songs of Ariel
Mäntyjärvi – Four Shakespeare Songs
Vaughan Williams – Three Shakespeare Songs (selectie)
Rodney Bennett – Full Fathom Five
Barber – To be sung on the Water
Tippett – Deep River
Spiritual song bewerkt door Ab sandbrink – No more, my Lawd


Data en kaartverkoop

Van de hoge A3De voorstellingen vinden plaats op zaterdag 18 en zondag 19 juni om 20.15u in Zwembad De Kwakel, Paranadreef 10, Utrecht.

Voorverkoop kaarten kosten €20/ €15 (Studenten, CJP of U-pas).
Kaarten aan de zaal kosten €22,50/€17,50.

Bestel online

(bestelkosten: €1.50 per bestelling)

Voorverkoop sluit om 15:00 op dag van uitvoering. Online bestelde kaarten kunnen op dag van uitvoering vanaf 19:30 bij de kassa worden opgehaald. Losse kaarten voor 18 juni zijn nog aan de zaal verkrijgbaar. 

Tip: In het zwembad is het warm en vochtig. We adviseren het dragen van luchtige kleding.

Graag tot ziens bij één van onze voorstellingen.

Klik hier voor een routebeschrijving naar Zwembad De Kwakel.


Deze concerten zijn mogelijk mede dankzij een financiële bijdrage van de Gemeente Utrecht, Het Fentener van Vlissingen Fonds en het Carel Nengerman fonds.